Boekpresentatie Verdwaald in Tirol

8 april 2020: de online boekpresentatie van Verdwaald in Tirol! Op deze pagina kun je de verschillende programma-onderdelen zien. Ze verwijzen je naar blogs, interviews, reviews en natuurlijk naar filmpjes. Deze pagina blijft online – zodat je op ieder moment de onderdelen kunt bekijken. En: ik zal uiteraard ook updates plaatsen als die er zijn.

Over Verdwaald in Tirol: veel filmpjes!

Op 8 mei zouden verschillende mensen spreken. Ik zou iedere spreker inleiden had ik bedacht. Zelf ja – want toen mijn eega zei ‘wie kan dit presenteren’ dacht ik meteen ‘ik.’ Iets later dacht ik ‘o, maar dan moet ik op dat podium staan, daar in de Warenar.’ Toen brak het zweet me wel even uit. Maar ik dacht ‘niemand kan beter uitleggen waarom deze mensen hier staan.’

En toen werd het dus een online boekpresentatie. Ik ging denken en denken en al snel kwam het in me op: ‘ik laat iedereen een filmpje maken en dat leid ik dan in.’ Iedereen ging enthousiast aan de slag. Sterker nog, er gingen meer mensen aan de slag dan oorspronkelijk bedacht. De eerste filmpjes kwamen binnen en ik dacht ‘wauw, wat professioneel!’

Ik moest dus aan de bak… Nu ben ik schrijfster, geen presentatrice of actrice. Met voor sommige filmpjes tien takes, voor andere wat versprekingen en wat uhs en ahs kwam ik er toch. En ik maakte een mooie (vind ik!) YouTube lijst met alle mensen die over het schrijfproces van Verdwaald in Tirol iets wilden zeggen.

Een blog van Jet

Mijn lieve schrijfmaatje Jet heeft een prachtig blog geschreven over hoe het samen schrijven is gegaan. En ik hoop heel erg dat jullie net als ik op korte termijn kunnen gaan genieten van haar eerste boek. Ik mag het meelezen en ik kan maar een ding zeggen: wauw!

Over Queesten Boekproducties: nog meer filmpjes

8 mei ging niet alleen over mijn debuutroman, maar ook over Queesten Boekproducties. Waarom begon ik ook nog een nieuw bedrijf? Wie waren daar verder nog bij betrokken? En hoe werkt dat eigenlijk, zelf een boek uitgeven? Ik vroeg een aantal mensen om daar wat over te vertellen in, je raadt het al, een filmpje! En ook daar vind je steeds een inleiding van mij bij. Ook dit leverde een mooie afspeellijst op. Met onder andere dit mooie filmpje van Sanne – wat veel zegt over mij als schrijver, maar ook over mij als ondernemer.

Sanne van Boekengilde vertelt over selfpubbers en over of dat mij past. Wat denk jij?

Lezersreacties

Wat ik echt ga missen, is dat ik niet mijn boeken op 8 mei persoonlijk kan signeren en je in je ogen kan kijken als ik jou het boek geef. Ik ben heel erg benieuwd wat je van het boek vindt namelijk. Van de cover, van het papier en het belangrijste: van de inhoud! Heb je het boek gelezen en wil je er wat over kwijt? Een foto, een filmpje, een blog, een review? Meer dan welkom! Deze eerste reactie heb ik al binnen en vond ik natuurlijk geweldig om te zien! En in dit blog de eerste inhoudelijke vraag, van Kim.

Mijn ouders kregen natuurlijk een van de eerste exemplaren!
Gelukkig lag het 8 april al in de bus, met dank aan de postbodes van Post.nl

Interviews

De eer van het eerste interview gaat naar Patricia van DonderDesign. We zouden dit interview doen na een rondje hardlopen – waar we elkaar ook van kennen. Dat moesten we helaas verplaatsen; maar in het najaar gaan we dat nog inhalen. Het interview kun je nu lezen, de review volgt later.

Ook bij Boekenpraat van Must Reads or Not op Facebook kwam een interview voorbij. Je moet wel lid zijn van de groep om dit te kunnen lezen overigens.

Reviews

De eer van de eerste openbare review van Verdwaald in Tirol gaat naar Tineke van Ogma. Wat wel heel bijzonder is, want ik schrijf al een hele tijd gastblogs voor dit vintage boekenblog. Kon Tineke objectief blijven? Lees dat zelf maar!

In de media

Ben je Verdwaald in Tirol ergens tegengekomen? Op een website, blog, in de krant of een magazine? Laat het me weten! Op 8 april stond er een artikel in De Wassenaarse Krant.

Op 8 april, de dag van de online boekpresentatie, in de Wassenaarse Krant!

Lezers gezocht…

En dan eindig ik met een oproep. Een boek is niets zonder lezers. Dus heb je het boek gelezen en vond je het mooi? Schrijf een review op Hebban, Goodreads of Bol.com – daar help je mij enorm mee.

Heb je het boek nog niet? Bestel het nu bij mij en ik signeer met alle liefde jouw exemplaar! Of ga naar de lokale boekhandel – meestal kan dat ook oline – en bestel het daar!

2 Reacties

 1. Lia

  Nou… wat een toeval! Ik raap net de envelop met het boek op van de deurmat. Snel uitgepakt en het ziet er supergoed uit! Kan niet wachten om te beginnen! Ook het lieve kaartje vond ik erg attent. Kortom: de eerste klap is een daalder waard en dan heb ik nog niets gelezen afgezien van de achterkant!

  Antwoord
  • astrid

   Wat fijn dat het er al is!

   Antwoord

Geef een reactie