Categorieën
Leven in Nederland

B&B

Stiekem (nou ja, na dit bericht iets minder stiekem!) droom ik nog altijd van een echt eigen bedrijf. Een bedrijf met een pand, mensen die binnen komen en wie weet ook personeel. Vroeger zag ik dat voor me in de vorm van een restaurant, maar inmiddels heeft het meer de vorm van een hotel. Of meer specifiek: een bed & breakfast (B&B). Onlangs ontdekte ik dat er in Nederland heel veel van dit soort bedrijfjes zijn. Zo telt Leiden alleen er maar liefst 22! Nu we een week naar Nederland gingen, besloot ik dat de tijd rijp was om te starten met de inventarisatie. Want hoe moet het pand er uit zien? Heb je papieren nodig? Wat is een goede ligging? We boekten 2 nachten in B&B Oude Rijn, net in Leiderdorp. Een prachtig pand, met een mooie ligging en een super vriendelijke eigenaresse. Die ook nog meer dan bereid was om mijn nieuwsgierige vragen te beantwoorden. De eerste kennismaking met een Nederlandse B&B heeft de droom dus zeker niet verstoord 🙂

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

0 reacties op “B&B”

Als jullie dan een B&B hebben, mag ik dan geitjes nemen en die bij jullie neerzetten? En als een geit mag, mag ik dan ook meteen een konijntje, een paard en schapies (nou ja schapies, zijn vooral leuk voor onze baby twinkle om mee te spelen 🙂 ) En als ik dan toch een konijntje neer mag zetten, dan is een remie konijntje ook wel zielig, mag ik dan nog een konijntje bij jullie plaatsen? Leuk plan een B&B!!

Zonder gekheid nu, ik hoop echt lieve A. dat je je droom kan verwerkelijken. Maar ik geloof in jou en in Steven. En je eerste stappen heb je gezet. Het begint allemaal met inventariseren, informeren, dromen/ dromen bijstellen, marktonderzoek….zodra dat langzaam duidelijk wordt, hoe dichter je bent om daadwerkelijke stappen te zetten. Knap!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.