Categorieën
Over Astrid Uitstapjes

Bazar

Een van mijn eerste penvrienden die ik in levende lijve ontmoette, Martijn, woonde en werkte in Rotterdam. Ik was 17 toen ik hem leerde kennen, hij ergens in de 20 (sorry, precies weet ik het niet meer). Terwijl ik me druk maakte over het behalen van mijn VWO-diploma, had hij er al een jaar in Australie opzitten en woonde en werkte hij nu ver van zijn ouderlijk huis in Enschede. Kortom, ik vond zijn leven veel spannender en interessanter dan dat van mijzelf. Ik ging met enige regelmaat naar Rotterdam, waar hij me de toeristische trekpleisters liet zien, maar waar hij me ook meenam naar Nighttown, dim sum restaurants, theater, hotel New York, het filmfestival en verschillende leuke restaurantjes. Een van de restaurantjes die me het meest bij bleef was Bazar, in de Witte de Withstraat. Ik was in die tijd nog vegetarier (je zou het nu niet meer geloven) en daar hadden ze de lekkerste falafel ooit. Martijn vertrok naar Australie en het contact verwaterde helaas. Als ik in Rotterdam kom, denk ik er eigenlijk iedere keer wel even aan. Mede ook omdat ik volledig vertrouwde op zijn kennis van de stad en ik dus van veel plekken waar we kwamen de naam niet meer weet, laat staan de straat waar ik heen zou moeten gaan.

Maar, later met Steven vond ik Bazar terug – niet dankzij mijn goede geheugen, maar meer met het goede richtingsgevoel van Steven. In januari 2010 kwam ik er toevallig terecht met een vriendin die in Rotterdam werkt (en er inmiddels ook woont) en die wel een leuk restaurant kende om wat te eten. De falafel was nog altijd heerlijk – de appeltaart van Dudok ook 🙂 Afgelopen donderdag spraken we af of met mijn moeder en tante te lunchen in Amsterdam, op de Albert Cuyp. We liepen langs een leuke tent, Bazar geheten. Het kwartje viel niet direct, maar toen ik de menukaart onder ogen kreeg wist ik het zeker: Bazar zit ook in Amsterdam. En: dezelfde heerlijke falafel stond nog altijd op de kaart.

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

0 reacties op “Bazar”

WOw dat is lang geleden dat ik falafel heb gegeten. lekker! Ooit in Leiden had Maoz in de haarlemmerstraat met ook onwijs lekkere falafel 🙂
By the way ik ben nu ook lid geworden van pen pals, om een oude hobby weer eens tevoorschijn te toveren. Daar wilde ik over skypen. Ik zal het je mailen 😉 Veel te vertellen daarover. Nou, ja…veel…klinkt nu heel sappig allemaal. is het niet hoor 🙂 DUs verwacht niet teveel van mijn mail…:-)

Wat leuk dat ik toch ook genoemd wordt in je blog, haha. Ik ben inmiddels redelijk vaak bij de bazar geweest, het blijft lekker! Wel leuk dat het ook in Amsterdam is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.