Als we in Nederland hadden gewoond…

… dan had ik vandaag sociaal gezien een extreem drukke dag gehad. Want dan had ik vandaag met een vriendin de tweede Leidse vrouwenloop gedaan. Tenminste, als ik ooit was gaan hardlopen als we niet naar Oostenrijk waren verhuisd; dat is namelijk een groot vraagteken 😉

Maar, ik had sowieso de afstudeerborrel van oud-studiegenoot en later buuv M. gehad – een superprestatie, want hij heeft niet alleen de bachelor, maar ook de master Rechten in deeltijd afgerond naast een fulltime baan en een gezin met 2 jonge meiden. Met recht een borrel waard – of twee…

Nu had ik deze twee evenementen nog wel kunnen combineren, want beide vinden in Leiden plaats. En na een mooie prestatie op een 5 of 10 kilometer heb je wel een drankje verdiend – toch? Maar evenement nummer 3 zou wel al lastiger in het rijtje gepast hebben, want dat is de bruiloft van mijn neef en tsja, 90% van mijn eigen familie woont toch nog altijd in Eindhoven en omstreken. De bruiloft vindt dan ook plaats in Oirschot en om nu ergens laat op de avond na een borrel nog van Leiden naar Oirschot te rijden, nee dat is niet erg verantwoord. Zeker niet als je nachtblind bent 😉

Maar ja – we wonen niet in Nederland, maar in Oostenrijk. En hier gaan we eindelijk eens een rustig weekend tegemoet. Geen gasten, geen verplichtingen, het wordt slecht weer en dus hoeven we ook niets te doen. Wanneer heeft u voor het laatst zo´n weekend gehad – dat er helemaal niets op de planning stond? Soms klaag ik wel over de rust hier, maar dit soort weekenden miste ik in Nederland wel. Vooral vanwege de mogelijkheid om lekker te koken – ik experimenteer graag in de keuken, maar ik nam er niet vaak de tijd voor. Nu dus wel. Dus vanavond aten wij helemaal zelfgemaakte pizza – met een deeg met verse gist en een topping met zelf gegrilde paprika´s. Ook maken? Ik gebruikte dit recept voor het deeg en ongeveer dit recept voor de topping. Ongeveer – want de tomatensaus heb ik wel wat opgeleukt met kruiden 😉

1 Reactie

  1. Gera

    Wij hebben ook zo’n weekend. En echt wedstrijdweer was het toch niet 🙂 Fijn weekend. Geniet van je rust.

    Antwoord

Geef een reactie