Soms krijg je heel simpele tips die je wel veel vrolijker maken. Zo kreeg ik de tip om iedere dag voor ik naar bed ga drie positieve dingen te bedenken die ik die dag heb meegemaakt of gedaan heb. Dat mogen dan ook best heel kleine dingen zijn – bijvoorbeeld ‘ondanks dat ik geen zin had, heb ik toch de was gedaan en dat voelde goed.’ Of ‘ Eindelijk heb ik de administratie gedaan.’

Als ik geen drie dingen kon noemen, moest ik eigenlijk alsnog zorgen voor de ontbrekende positieve ervaringen – hoe je dat dan nog even snel moet doen voor je gaat slapen laat ik aan je eigen creativiteit over! Ik heb al gemerkt dat er genoeg kleine taakjes zijn die je binnen enkele minuten kunt uitvoeren en die als positief aan te merken zijn. Heus!

Mijn drie positieve dingen van vandaag? Komen ze!

  1. Een opdrachtgever die een berichtje via Twitter stuurde om me te bedanken voor mijn inzet bij een project. Klein berichtje, groot plezier! Dank je wel dus!
  2. Voldane gevoel na het afronden van les 6 van Start 2 Run vanochtend. Evy was weer fier op mij – en ik zelf ook! De reacties via Facebook en Twitter van mede-lopers en mensen die het respecteren vergroten het positieve gevoel nog eens.
  3. Afspraak gemaakt bij de kapper – ja ik kijk er nu al naar uit. Ik ga namelijk heel graag naar de kapper 🙂 Dus dit is twee keer positief: vandaag en op de dag van de afspraak. Heel efficiënt!