101 doelen? Nee. 40 doelen? Ja!

Ik moest er even goed over nadenken, over het al dan niet stellen van die 101 doelen. Ik kreeg ook allerlei adviezen van jullie, variërend van ´Ja doen, al is 101 doelen misschien wel veel in een jaar´tot ´Nee niet doen´, inclusief deze (overigens prachtige en ook wel wijze) spreuk van Einstein: ´De dingen die je niet kan tellen zijn van ontelbaar belang.´ Nu ben ik het daar op zich wel mee eens. Maar, met het stellen van doelen wil ik geen dingen gaan tellen. Ik wil mezelf alleen een zetje geven, een stok achter de deur om dat lijstje met dingen die ik zou willen doen nu ook gewoon echt te doen. Niet volgend jaar tegen de winter weer denken ´Goh, nu is de zomer voorbij en heb ik nog de Goetheweg niet gelopen.´ Een plan maken. Om een andere mooie quote aan te halen (met dank aan het blog van Kimminita): ´Een doel zonder een plan is slechts een wens.´ Wijze woorden van Antoine de Saint-Exupéry, je weet wel: die van het boek De kleine prins.

Maar wil je dat dan, dingen afstrepen, jezelf een zetje geven? Ja dus. Ik heb dat zetje soms echt nodig. Of zoals mijn wijze wetenschapper laatst zei ´Jij hebt het nodig om af en toe geduwd te worden.´ Nou, met deze lijst duw ik dan mezelf. Hoop ik 🙂 Maar 101 doelen in 365 dagen is misschien wel wat veel – dan wordt het een doel op zich om de doelen te halen zeg maar en daar zou ik wel eens een gevoel van stress van kunnen krijgen. Daarom heb ik er nu 40 gesteld. Waarom 40? Als je het verhoudingsgewijs doet (365 dagen in plaats van 1001) kom je op 36,8 doelen en dat vond ik dan ook weer zo wat. Ik houd van ronde getallen 🙂

40 doelen dus. Een 41e, niet officieel doel, is om over ieder behaald doel te bloggen. Een soort van Post a week zeg maar, maar dan toch weer anders. Sommige doelen zijn te privé – daar blog ik dan ook gewoon lekker niet over. En wie weet bevalt het zo goed dat ik na deze 40 doelen er toch 101 stel. Gewoon, omdat lijstje en afstrepen me eigenlijk wel goed liggen. Ieder zo zijn ding 🙂

4 Reacties

 1. marjolijn

  Grappig, ik heb je net vanochtend een brief verstuurd met de inhoud van je blog zo ongeveer. Alleen jij verwoord het beter. 🙂 Wilde het niet via je site schrijven, was te lang… Ik ben lang van stof. Dus die brief kan je nu overslaan als je hem ontvangt 😉

  Antwoord
 2. Manon

  Je wordt dus een beetje je eigen lijstduwer, zeg maar 😉 Maar zonder gekheid, ben benieuwd naar je doelen en hoe je ze gaat halen, dus blog doel is alvast een goede! Succes.

  Antwoord
 3. Linda

  Ik verheug me al op je blogs! 🙂

  Antwoord
 4. Els Oost

  Goed bezig, ik ben erg benieuwd naar je doelen en hoe je ze gaat bereiken!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Doel 13: Bezoek de Hofburg | Avonturen in Oostenrijk - [...] niet veel beter ging. Natuurlijk hebben we al veel gezien – maar ook nog heel veel niet. Op mijn…
 2. Altijd een grens om over te gaan | Avonturen in Oostenrijk - [...] vereniging, ben ik begonnen aan Start 2 Run (ik kan het zelf nog niet geloven ), formuleerde ik 40…
 3. Museum wensenlijstje | Wobke' s Wereld - [...] internet zijn diverse mensen te vinden die hele diverse lijstjes maken. Zo heeft Astrid zich 40 doelen gesteld, in…
 4. Ook ik doe het: Start 2 Run | Avonturen in Oostenrijk - [...] blijf ik dan liever binnen En mocht u zich het afvragen: nee, dit was niet eens een van mijn…
 5. Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk - [...] later had ik dus veel dingen nog helemaal niet gedaan en ontstond (mede daardoor) het idee van de 40…
 6. Doel 37: Schrijf drie gastblogs | Avonturen in Oostenrijk - [...] u het nog, mijn lijst met 40 doelen? Het is inmiddels al bijna een half jaar geleden dat ik…
 7. T-blog: trouwfoto | Avonturen in Oostenrijk - [...] veel werk om alles uit te zoeken en dan ook nog een mooie, leuke selectie te maken. Een van…
 8. Herzien doel 40: ren 10 kilometer | Avonturen in Oostenrijk - [...] En van het ene project in het andere – want ik ben natuurlijk ook nog altijd bezig met de…
 9. Doel 20: Loop de Goetheweg | Avonturen in Oostenrijk - [...] over de bergkam van de Nordkette. Maar het kwam er maar nooit van en dus kwam deze wandeling ook…
 10. Doel 27: De Swarovski deceptie | Avonturen in Oostenrijk - [...] waarschuwing: er komen nog wat blogs de komende dagen over mijn doelenlijst – de ‘ deadline‘  komt namelijk snel…
 11. Ook ik doe het: Start 2 Run | Verdwaald in Tirol - […] Super! Ik heb er weer extra motivatie aan overgehouden en tips over hoe ik mezelf verder moet motiveren en…

Geef een reactie