Categorieën
Leven in Oostenrijk

101 doelen? Nee. 40 doelen? Ja!

Ik moest er even goed over nadenken, over het al dan niet stellen van die 101 doelen. Ik kreeg ook allerlei adviezen van jullie, variërend van ´Ja doen, al is 101 doelen misschien wel veel in een jaar´tot ´Nee niet doen´, inclusief deze (overigens prachtige en ook wel wijze) spreuk van Einstein: ´De dingen die je niet kan tellen zijn van ontelbaar belang.´ Nu ben ik het daar op zich wel mee eens. Maar, met het stellen van doelen wil ik geen dingen gaan tellen. Ik wil mezelf alleen een zetje geven, een stok achter de deur om dat lijstje met dingen die ik zou willen doen nu ook gewoon echt te doen. Niet volgend jaar tegen de winter weer denken ´Goh, nu is de zomer voorbij en heb ik nog de Goetheweg niet gelopen.´ Een plan maken. Om een andere mooie quote aan te halen (met dank aan het blog van Kimminita): ´Een doel zonder een plan is slechts een wens.´ Wijze woorden van Antoine de Saint-Exupéry, je weet wel: die van het boek De kleine prins.

Maar wil je dat dan, dingen afstrepen, jezelf een zetje geven? Ja dus. Ik heb dat zetje soms echt nodig. Of zoals mijn wijze wetenschapper laatst zei ´Jij hebt het nodig om af en toe geduwd te worden.´ Nou, met deze lijst duw ik dan mezelf. Hoop ik 🙂 Maar 101 doelen in 365 dagen is misschien wel wat veel – dan wordt het een doel op zich om de doelen te halen zeg maar en daar zou ik wel eens een gevoel van stress van kunnen krijgen. Daarom heb ik er nu 40 gesteld. Waarom 40? Als je het verhoudingsgewijs doet (365 dagen in plaats van 1001) kom je op 36,8 doelen en dat vond ik dan ook weer zo wat. Ik houd van ronde getallen 🙂

40 doelen dus. Een 41e, niet officieel doel, is om over ieder behaald doel te bloggen. Een soort van Post a week zeg maar, maar dan toch weer anders. Sommige doelen zijn te privé – daar blog ik dan ook gewoon lekker niet over. En wie weet bevalt het zo goed dat ik na deze 40 doelen er toch 101 stel. Gewoon, omdat lijstje en afstrepen me eigenlijk wel goed liggen. Ieder zo zijn ding 🙂

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

15 reacties op “101 doelen? Nee. 40 doelen? Ja!”

Grappig, ik heb je net vanochtend een brief verstuurd met de inhoud van je blog zo ongeveer. Alleen jij verwoord het beter. 🙂 Wilde het niet via je site schrijven, was te lang… Ik ben lang van stof. Dus die brief kan je nu overslaan als je hem ontvangt 😉

Je wordt dus een beetje je eigen lijstduwer, zeg maar 😉 Maar zonder gekheid, ben benieuwd naar je doelen en hoe je ze gaat halen, dus blog doel is alvast een goede! Succes.

[…] u het nog, mijn lijst met 40 doelen? Het is inmiddels al bijna een half jaar geleden dat ik begon aan dit project en het lijkt akelig […]

[…] veel werk om alles uit te zoeken en dan ook nog een mooie, leuke selectie te maken. Een van mijn 40 doelen inderdaad Daarom bij deze alvast toch weer / vast een trouwfoto – gewoon, omdat ik deze zo […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.